יין אדום

יין אדום

אזור הצפון נחשב לאזור רומנטי במיוחד לזוגות בכל גיל, שמחפשים חוויה יוצאת דופן במקום לנסוע לחו"ל. את האהבה לטבע ולחקלאות הישראלית אפשר להביא גם בטיול ברכב שטח נוח ובטוח, כמו הרייזר. את הרומנטיקה אפשר להתניע מחדש בטיול ייחודי כמו טיול זוגי ייחודי לגילוי כרמי יין ויקבים בצפון, בשילוב הסברים וטעימות יין. יין אדום הוא הרבה יותר ממשקה שיש לו שם כמו מרלו, קברנה סובניון או שיראז. יש סיבות רבות למה מגדלים בארץ זנים מסוימים ולמה מייצרים מהם את היינות שאנחנו מוצאים. להלן הסברים על יקבי ישראל ולמה יין אדום מתאים לגידול בהם.

מה צריך לדעת על ארץ היקבים בצפון?

יש יקבים רבים ברחבי ישראל, אבל ידוע שרוב היקבים נמצאים בצפון, כמו בגליל. אנחנו מוצאים גם יקבים ברמת הגולן בגלל האוויר הקר והאדמה המיוחדת ובזלתית. חשוב לדעת שכל  יקב בצפון נהנה מהטרואר הייחודי שלו ולמרות שזה נראה כאילו התנאים בשטח הם דומים וזהים בכל מקום, עדיין יש הבדלי טמפרטורה, משקעים ויובש באוויר בין האזורים השונים. יש יקבים שנהנים מאדמות עשירות ומיוחדות ברמת הגולן ויש יקבים צפוניים שנמצאים באזור הררי פחות אבל עדיין מניב יינות מיוחדים בזכות הרכב הקרקע וזווית השמש שמגיעה אליו. כל מי שיודע מעט על יקבים יודע שאלו נתונים קריטיים וחשובים ולכן בכל מקום תמצאו זנים מסוימים שמהם מייצרים יין אדום כמו מרלו או קברנה סוביניון, משום שהם מתאימים לטרואר הזה ויניבו תוצאות מעולות אחר כך בהתססה ביקב.

תורת טעם יין אדום וכל נגזרות היינות הצפון

ההשקעה המיוחדת של ישראלים ביינות הפכו הרבה יקבים בגליל העליון ללהיט עולמי. הם פופולריים עד כדי כך שהמוניטין שלהם לפעמים גדול יותר בחו"ל מאשר בישראל. יקבים כמו יקב אדיר או יקב נטופה או יקבי רמת הגולן כבר מזמן הפכו לשם דבר והם נחשבים ליקבי בוטיק ייחודיים לכל דבר. היינות שלהם אנינים ויוקרתיים אבל למרות זאת תוכלו למצוא אצלם יינות מעולים במחירים טובים שכולם יכולים להרשות לעצמם. אין סיבה לוותר על יינות בוטיק ישראליים, במיוחד כשהם יוצאים בשנת בציר טובה. מזג האוויר שלנו בזמן האחרון מיטיב על החקלאים ומספק שפע של תנאים הולמים לגידול ענבים מעולים. כשהם מגיעים ליקבי הצפון מתחילה חגיגת הייצור של היין הטוב ביותר שאפשר למצוא בישראל.

מרכזי המבקרים של היקבים

חוויה יוצאת דופן וייחודית היא לפרגן לעצמכם סיור יקבים בצפון. מלבד חנות כיפית שאפשר למצוא בה כל מה שרוצים, ההבנה של תהליכי הייצור של היין וההתרשמות מקרוב של הייצור והתחכום שבו מטפלים בענבים עושות חשק להתנסות בתוצרים האלה. כשמבינים גם טוב יותר כיצד ליהנות משתיית יין ולהתבשם מהניחוחות ולזהות בו טעמים, ההנאה גדולה אף יותר. זה הרבה יותר מיין ששותים מבלי לדעת מה שותים, כי אפשר לזהות וליהנות מהטעמים הנפלאים ביתר תשומת לב.

 

אולי יעניין אותך גם
ניווט מהיר